Aranybölcsős támogató lett a Baumit

Nagycsaládosoknak segített az építőanyag-gyártó

A 2011-es „NagyCsaládiHáz” elnevezésű pályázat sikeres lebonyolítása után idén, immáron második alkalommal hirdette meg a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) több építőipari céggel közös kezdeményezését, a NOE tagsággal rendelkező családok építkezésének támogatására. A Baumit tavaly mintegy 1.000.000 Ft értékű építőanyag felajánlásával segítette a családok építkezéseit, éppen ezért nemrég kiérdemelték az egyesület „Aranybölcsős támogatója” címet.

A tavalyi évben, az egyesület és a patronálók együttműködése során két nagycsalád számára biztosított a Baumit és másik négy építőanyag-gyártó cég, ingyenesen hőszigetelő rendszert és vakolatot, falazatot, áthidalót, födémet, cserepet, kéményrendszert, , a társaságok által felajánlott összesen körülbelül 10 millió forint értékben.

A pályázathoz csatlakozó cégek közül, az érdemelhette ki az egyesület „Aranybölcsős támogatói” fokozatát, amely vállalat több mint 1.000.000 Ft értékű támogatással járult hozzá a tavalyi évben a nagycsaládosok megsegítéséhez. A mecénási tevékenység célja évek óta az, hogy – a jövő generációiért érzett társadalmi felelősségvállalás jegyében – pályázati lehetőséget biztosítsanak azon családok részére, akik nem tudnak megfelelő összeget fordítani lakásuk, vagy házuk élhetőbbé tételére, a körülményeik javítására.

A 2011-es évben történt nagylelkű felajánlásaiért, a Baumit nemrégiben vehette át az őket megillető oklevelet. Az építőanyag-gyártó idén is csatlakozott a pályázathoz hat másik céggel együtt, hiszen azt vallják: a mai válságos időkben különösen fontos, hogy akadjon pár segítő kéz a nehezebb helyzetben lévő nagycsaládok számára.