Év Homlokzata 2009 díjátadó

Dorog, 2010. április 15.

Az Oscar-gála hangulatát idéző, nagyszabású party keretében hatszáz meghívott vendég jelenlétében adtuk át 2010.április 9-én az Év homlokzata 2009 pályázat nyerteseinek járó díjakat a Millenáris Parkban.

A különböző kategóriák legjobbjai egymillió forintot érő díjakat, a további helyezettek különdíjakat és okleveleket vehettek át. Az ötödik alkalommal megrendezett pályázatunkon ezúttal már kétszázan indultak. A nagyszámú jelentkezőnek nem csupán azért örültünk, mert ez is megerősít minket abban, hogy a kezdeményezésünk az elmúlt évtizedben az egyik legrangosabb építészeti díjjá fejlődött, hanem azért is, mert a benevezett épületek mindegyikénél - ahogyan az a pályázati kiírásban nevezési feltételként szerepelt - a Baumit termékeit használták.

Ez a tény pedig azt üzeni, hogy a minőségi épületek esetében legyen az új építésű lakóház, panelfelújítás, műemléki rekonstrukció vagy éppen egy híd renoválása, innovatív, minőségi termékeink alkalmazása  szinte megkerülhetetlen.A pályázatok értékelésére és a díjak átadására olyan független zsűrit sikerült toborozni, amelynek szakmai színvonalát az alábbi nevek fémjelzik. Bojár Iván András, az Octogon főszerkesztője, városarculati tanácsnok, Máté Klára, a Magyar Építéstechnika főszerkesztője, Radványi György DLA, Ybl díjas építészmérnök, egyetemi docens, Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület alapítója, elnöke, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöki tanácsadója, Szémán György, a Magyar Építőanyag-ipari Szövetség Elnöke, Dr. Tóth Elek DLA, egyetemi docens.

A megmérettetésen induló aspiránsokon és kereskedelmi partnereinken kívül a sajtó képviselői is szép számmal megtisztelték az eseményt. Az ő segítségükkel tudjuk a nyertes pályaműveket felmutatni a közvélemény számára abban a reményben, hogy az adott épületekben tárgyiasuló esztétikai és műszaki minőség közvetítésével - ha áttételesen is -, de némiképp formálni tudjuk a közízlést.Ezen az estén azonban nem csupán a díjazottak örülhettek a nyereményeiknek, mert az Országos Mentőszolgálat számára is volt egy meglepetésünk. A Baumit Kft. négymillió forintos támogatását az általunk évek óta támogatott olimpiai bajnok, Kovács Katalin adta át Nádházy Tamásnak, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány elnökének és Győrfi Pálnak, az intézmény szóvivőjének.A pénteki rendezvény alkalmat adott arra is, hogy megünnepeljük vállalatunk huszadik születésnapját. Ebből az alkalomból Szémán György mondott köszöntő beszédet, amelyben felidézte azt az 1990 óta tartó munkát, amelynek köszönhetően az ágazat piacvezető gyártójává fejlődtünk.A beérkezett pályázatok és a díjnyertes épületekről további részletek a www.evhomlokzata.hu oldalon.