Hármas ikreket hozott a gólya

2010. október 28-án két kislánynak és egy kisfiúnak, Nórának, Lillának és Ákosnak adott életet Zákány Miklós, a Baumit Kft. egyik területi képviselőjének felesége. Habár a házaspár tervei között két gyermek szerepelt, a hármas ikrek híre hatalmas örömöt okozott a család minden tagjának. A kicsik 2750, 2160 és 1930 grammal, egészségesen jöttek a világra, azonban két hónapos korukban tüdőgyulladást kaptak, amelynek következtében a SOTE I. számú Gyermekklinika intenzív osztályára kerültek.

A kórház csapatának áldozatos és odaadó munkája révén a picik maradéktalanul felépültek, amiért a házaspár nagyon hálás az ott dolgozóknak. Zákány Miklós elmondta, hogy nem tudja elégszer megköszönni az intézmény orvosainak és ápolóinak a csöppségek érdekében tett nem mindennapi erőfeszítéseket, ezért köszönetképpen egy, a klinika működését segítő LCD monitort adományozott az intézmény munkatársainak.

Háromgyermekes apaként Illy Gábort, a Baumit Kft. ügyvezető igazgatóját is megérintették az események.

„Munkatársaimmal együtt rendkívüli aggodalommal követtük nyomon Zákány Miklós kollégánk hármas ikreinek felépülését. A Baumit minden dolgozója egyetértett a támogatás ötletével és örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk az osztály működését, hálásak vagyunk mindennapi, áldozatos munkájukért. Fogadják köszönetünket gyógyító munkájukért, emberségükért!” – üzente az ügyvezető igazgató.

A vállalat vezetői a történtek után elhatározták, hogy 200 000 forint értékű adománnyal segítik a SOTE I. számú Gyermekklinika Intenzív osztályának fejlesztését a Baumit Futura Támogatási Alapján keresztül.