Magyar Építőkémia- és Vakolatszövetség

Megjelent a Homlokzati Hőszigetelő Rendszerekre Vonatkozó irányelv. Az anyagot a Magyar Építőkémia- és Vakolatszövetség (melynek a Baumit Kft. is tagja) munkacsoportja állította össze.

Hőszigetelő rendszerek műszaki irányelve – letölthető pdf (4 MB) Icon

Magyar Építőkémia- és Vakolatszövetségről

A Magyar Építőkémia Szövetséget hazai építőanyag-gyártó és forgalmazó cégek alapították 2003.-ban. Bár működése az alapítás óta jogilag folyamatos volt, az első években nem fejtett ki még az Alap - szabályban rögzített célkitűzéseknek megfelelő aktivitást.

Tekintettel arra, hogy a piaci verseny elsősorban a gyenge, nem megfelelő minőségű anyagok piacra kerülésével élesedik folyamatosan - a MÉSZ elnöksége úgy döntött, hogy az Egyesület tevékenységét reaktiválja és új tagok meghívásával ill. bevonásával az Alapszabályban rögzített célok elérésének érdekében a korábbinál jóval hatékonyabb tevékenységet kíván végezni. A szövetség 2009 óta új tagokkal kibővülve, immáron Magyar Építôkémia- és Vakolatszövetség (MÉSZ) néven folytatja tevékenységét. Az Alapszabályban rögzített célok napjainkban még sokkal aktuálisabbak és égetőbbek, mint négy-öt évvel ezelőtt. A piacon egyre több nem megfelelő minőségű termék jelent meg. A nem megfelelő minőség sajnos sokszor a vásárló megtévesztésével jut piaci részesedéshez.

A MÉSZ elnöksége ezért úgy döntött, hogy a tagok által forgalmazott főbb termékcsoportok területén munkacsoportokat hoz létre. Ezek a munkacsoportok valamennyi tag egyetértésével olyan egységes műszaki ajánlásokat és minőségi irányelveket fogalmaznak meg, melyhez a MÉSZ tagjai minden esetben tartják magukat. Az így megfogalmazott egységes álláspontunkat tolmácsolni kívánjuk a szabvány- és törvényalkotás, a minőségellenőrző intézetek valamint az oktatás felé is. Ennek a munkának egyik gyümölcsét tartja kezében most az olvasó.

IMPRESSZUM / Jogi nyilatkozat:
Ezen műszaki irányelvet átfogó gyakorlati tapasztalataink valamint legjobb szakmai ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető kizárólag tájékoztatás célját szolgálja, mely alapján Szövetségünket semmi nemű jogi kötelezettség nem terhel heti. Azok az információk, melyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk, az ismertetőben nem kerültek felsorolásra. A MÉSZ tagjai az ismertetőben foglalt műszaki megoldásokat saját maguk részére kötelezőnek tekintik és partnereik részére ajánlják. A műszaki irányelv a MÉSZ tulajdonát képezi, szerzői jogvédelem alatt áll, tartalmát részben, vagy egészben csak a MÉSZ engedélyével lehet sokszorosítani. Az irányelvből kivonat nem készíthető.