Év Homlokzata 2009 Pályázat

Dorog, 2009. december 16.

A Baumit az új évezred elejétől folyamatosan keresi a legigényesebb homlokzatokat és jutalmazza az alkotókat. Az épített, illetve a természeti környezetünkre egyaránt pozitív hatást gyakorló misszió - az Év Homlokzata 2009 pályázat - a hazai építészet rangos eseményévé nőtte ki magát az elmúlt évtizedben.

Célja építészeti, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása. A megméretetésben részt vehetnek építészek, tervezők és kivitelezők egyaránt.

A pályázók legjobb munkáin keresztül mutatják fel a kiírók a szakma és a magyar közízlés számára, hogyan tárgyiasulhatnak a homlokzatokban az új irányzatok és tradíciók, a nemzetközi divatirányzatok elemei, illetve a magyar tervezők által megálmodott új motívumok.

Az épület külső megjelenésén túl fontos szempont, hogy a kivitelező milyen technológiát és anyagokat használt a megvalósítás során. Az eddig díjazott homlokzatok és elkészítőik a - sajtó nyilvánosságán keresztül - csakhamar etalonná váltak. Jellegzetes alakzataik, árnyalataik, struktúráik rendre feltűnnek a hazai utcaképek elemeiként. Stílusuk gyakran trendet teremt.

2010-ben is neves szakemberekből álló, független zsűri ítél arról, kik nyerik a nevezési kategóriánként elnyerhető 1 millió forintos díjakat családi ház, társasház, középület, panelfelújítás és műemléki kategóriában. Külön díjjal és egy wellness hétvégével jutalmazzák azt a pályázót, aki a benevezett épületen különlegesen új technikai megoldást vagy kivitelezési módszert alkalmazott.

A pályázatra új építésű és felújított épületek dokumentációival pályázhatnak tervezők, kivitelezők az említett kategóriákban. A pályázati anyagokat 2010. január 15-én 24 óráig lehet postára adni. Eddig mintegy 150 pályázat érkezett.

Várjuk jelentkezésüket!

További információk: www.evhomlokzata.hu