Magyarország

A Baumit segíti az árvízkárosultakat

A Baumit összesen 6000, eredetileg termékcsomagolásra használt, erős vödröt ad.

2013.06.14.

A Baumit összesen 6000, eredetileg termékcsomagolásra használt, erős vödröt ad Esztergom és Tát településeknek, a Katasztrófavédelemnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek az árvízi helyreállítási munkálatokhoz – elsősorban a fertőtlenítéshez, tisztításhoz, ami a legfontosabb ilyenkor. A cég dorogi központjához közeli Esztergom és Tát települése 1500, a Katasztrófavédelem 2500, illetve a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 2000 vödröt kap. A segélyszervezet - körülbelül 500-at - azonnal a dunabogdányi munkálatokhoz szállít ki, ahol már tartanak a helyreállítási munkálatok. A megmaradt vödrök az ár levonulása után a többi érintett településen kapnak szerepet. Ez a megoldás az osztrák területeken már bizonyított a károk helyreállításánál: jó szolgálatot tettek a vödrök az árvíz által elöntött területek megtisztításában, fertőtlenítésében.

 

A vödröket Cseresznyés Erzsébet, a Baumit Kft. műszaki vezetője adta át Lehel Lászlónak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet igazgatójának és Kovács „Kokó” István jószolgálati nagykövetnek.

Az elmúlt napokban soha nem tapasztalt árhullám érte el hazánkat, amely nem csak rekordvízállást hozott, hanem példátlan összefogást is. A súlyos, egész országot érintő vészhelyzetben a Baumit a leggyorsabban rendelkezésre álló eszközeivel tud segítséget nyújtani, ezért a dorogi székhelyű cég a közelében lévő két érintett településnek, Tátnak és Esztergomnak 1500 – eredetileg termékcsomagolásra használt – erős vödröt adott, amelyet az árvízi védekezéshez kapcsolódó munkák során tudnak majd használni a károkat felszámoló szervezetek, önkéntesek és a lakosság. 

Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ebben a helyzetben minden segítség számít, ezért a Baumit – mint felelősen gondolkodó vállalat –a leggyorsabban azt tudja felajánlani, ami azonnal kézzelfogható a gyártás során. Az osztrák anyavállalathoz hasonlóan vödröket ad át a helyreállítást végzőknek, első körben a céghez legközelebb álló településeknek, Tátnak és Esztergomnak. A vödröket több dologra is használhatják, például törmelék-, homok- vagy éppen élelmiszer-, és ruhaszállításra, tárolásra.

Mindezek mellett a Baumit együttműködik a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, és a Katasztrófavédelemmel is. Az Ökumenikus Segélyszervezetnek további 2000 vödröt juttatnak el, amelyből 500-at június 13-án, csütörtökön már át is adott a Baumit a szervezet képviselőjének Dunabogdányban. A Katasztrófavédelem raktárába pedig újabb 2500 vödröt szállítanak le.

A Baumit felelős vállalatként továbbra is figyelemmel kíséri az árvízhelyzet alakulását, és a rendelkezésre álló eszközeivel igyekszik a lehető legnagyobb segítséget megadni. Éppen ezért, a cég a jövőben a környékbeli településeket és a védművek megjavítását is segíteni fogja bányatermékeivel.