Magyarország

A Baumit színt visz az idősek életébe is!

Új televíziókészüléket kaptak a dorogi Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ lakói. 

2013.09.27.

Új televíziókészüléket kaptak a dorogi Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ lakói. A tévét a Baumit Kft. ajándékozta az idősek otthonának, ahol ötven lakó mindennapjait varázsolja szebbé és mozgalmasabbá a nagyképernyős készülék.

 

Szeptember 25-én délelőtt meghitt hangulatú ünnepség keretében történt meg a televízió átadása a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ A. épületének társalgóhelyiségében. Az eseményen jelen volt Tittmann János polgármester, Kecskésné Patos Szilvia jegyző, Gábor Éva, az adományozó Baumit Kft. titkárságvezetője, Tóthné Szakács Ildikó intézményvezető, valamint az idősek otthona dolgozói és lakói.

Gábor Éva elmondta, hogy a Baumit Kft. számára a segítségnyújtás mindig is nagyon fontos volt, építőanyag-gyártóként elsőként mozdultak a vörösiszap-katasztrófa idején is, a legutóbbi hatalmas dunai árvíz után is 6 ezer darab termékcsomagolásra szánt vödörrel segítették a helyreállítást, és a közelmúltban az esztergomi Vaszary Kolos Kórház nőgyógyászati osztályát is támogatták egy korszerű rákdiagnosztikai eszköz megvásárlásával.

Az idősek otthonába kerülő televíziót rövid ideig használták a cégnél, míg a korszerű számítástechnikai követelményeknek megfelelően egy másikat nem vásároltak. A korábbi készüléknek így Illy Gábor ügyvezető javaslatára új otthont kerestek, egyértelmű volt a szándék, hogy egy rászoruló intézmény számára ajánlják fel. Rövid érdeklődés után hamar kiderült, hogy az ötven idős nőnek és férfinak otthont adó intézményegységben nemrég ment tönkre a televízió, így gyorsan meg is szervezték az átadást és az üzembe helyezést.

Tittmann János polgármester a város nevében köszönte meg az ajándékot, Tóthné Szakács Ildikó intézményvezető pedig kifejezte örömét, hogy a nagyképernyős tévét jobban látják majd az idősek, ez szebbé teszi mindennapjaikat, és hozzátette: minden apró segítségnek nagyon örülnek, és ez az esemény hozzájárulhat ahhoz, hogy felhívják tevékenységükre a nyilvánosság figyelmét.