Magyarország

Év Homlokzata 2016 pályázat

Nevezzen be Magyarország egyik legjelentősebb építészeti pályázatára!

2016.04.25.

Magyarország egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti pályázatát nyolcadik alkalommal írja ki a díj alapítója és fő támogatója, a Baumit Kft. A pályázat célja az, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták. 

Az Év Homlokzata 2016 pályázatra öt kategóriában lehet jelentkezni, melyek: családi ház, társasház, középület, műemlék és panelfelújítás. Pályázni olyan épületekkel lehet, melyek homlokzati kialakítása a kiíró által gyártott anyagokból készült.

A kategóriánkénti díj értéke nettó 1 millió forint. Az Év Homlokzata díjazottakat független szakmai zsűri választja ki. A pályázaton csak építészek és kivitelezők vehetnek részt. A családi ház kategóriában idén először közönségdíjat is szervez a kiíró, az építészek és kivitelezők által benevezett házakra a pályázat honlapján, illetve a Baumit Világ facebook oldalon bárki szavazhat 2016 júliusától. A közönségdíjas épület tulajdonosa az eredményhirdető gálán veheti majd át a legszebb családi házért járó oklevelet. 

A nevezéseket a pályázat honlapján lehet benyújtani 2016. május 31-ig. Az eredményhirdetés 2016 novemberében lesz. 

Az Év Homlokzata 2016 pályázatról bővebb információ, a pályázati kiírás és az elektronikus nevezés az evhomlokzata.hu weblapon található. Itt láthatóak az eddigi Év Homlokzata pályázatok nyertes épületei, bemutatkozik a zsűri és az érdeklődők választ kaphatnak a gyakori kérdésekre.

Az Év Homlokzata 2014-es pályázat különdíjas családi háza Budapesten épült, tervezője Imre Krisztián.  

A kép letölthető nagy formátumban innen.

Az Év Homlokzata 2014-es pályázat társasház kategóriájának díját kapta ez a tokaji lakóház és kávézó. Az épületet Füzes András és Salamin Ferenc tervezte. 

A kép letölthető nagy formátumban innen.

Az Év Homlokzata 2014-es pályázat középület kategóriájának további díjazottja a szabadszállási óvoda bővítése, melynek építésze Katkics Tamás. 

A kép letölthető nagy formátumban innen.

Az Év Homlokzata 2014-es pályázat különdíjas épületei ezek az óbudai panelházak, melyeknek homlokzatát a kerületre jellemző sportágak motívumai díszítik: a kerékpározás, az evezés és a sárkányrepülés. Az építész Vasvári István és Geszler Zsolt, a kivitelező a 1960 Building Kft. volt.

A kép letölthető nagy formátumban innen.

Az Év Homlokzata 2014 pályázat különdíjas épülete a Budapesti Műszaki Egyetem CH épületének homlokzata, a rekonstrukció tervezője Halász Attila, a generálkivitelező a Fővárosi Építő Zrt. volt. 

A kép letölthető nagy formátumban innen.

Év Homlokzata 2016 pályázat logója.

A kép letölthető innen.