Magyarország

Kiváló szakembereket támogat a Baumit

A Skills Hungary Nemzeti Döntőjén Baumit anyagokkal dolgoztak. 

2014.03.05.

A Baumit Kft. mindig is elkötelezett volt a legkiválóbb szakemberek képzésének támogatásában. Éppen ezért döntött úgy a cég, hogy az utóbbi évekhez hasonlóan, idén is segíti a Skills Hungary Nemzeti döntőjét, úgy hogy, a szükséges alapanyagokat biztosította a kőműves szakma bemutatójához.

A 2014. március 5-én megrendezett Skills Hungary Nemzeti Döntő - melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hirdetett meg, ismét a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén zajlott. A döntőben versenyzőket választottak ki a két nemzetközi megmérettetésre, az EuroSkills Lille 2014-re és a WorldSkills Sao Paulo 2015-re többek között olyan szakmákban, mint hegesztő, villanyszerelő, asztalos festő, díszítőfestő.

Az összesen 12 versenyszámban megrendezett válogatóra, több mint 300 versenyző jelentkezett. A versenyt megközelítőleg 3300 végzős szakközép- és szakiskolai tanuló, szaktanár, szakoktató és látogató tekintette meg.

A válogatóversenyek döntője mellett az előző évi WorldSkills világversenyen, illetve válogatókon indulási jogot szerzett versenyzők is tartottak szakmai bemutatókat, így a kőművesek is. Őket támogatta a Baumit Kft. termékeivel. A versenyzők kiválasztását és szakmai felkészítését az ÉVOSZ koordinálta.

„Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a jövő generációk szakemberei a lehető legszéleskörűbb támogatásban és oktatásban részesülhessenek. Örülünk, hogy a bemutató szponzorálásával segíthettük a feltörekvő és egyre jobban képzett fiatalokat!” – mondta el Illy Gábor a Baumit ügyvezetője.

Az EuroSkills Nemzeti Döntőn megtartott bemutató megvalósításához biztosított Baumit építőanyag jó kezekbe került: Hefkó János kőműves versenyző készítette el a megadott feladatot, aki két éve a válogatóversenyen az első helyet szerezte meg, és így a tavalyi lipcsei világversenyen ő képviselhette hazánkat. A helyszínen jelen volt tanára, Szappanos Mihály, a kecskeméti Gáspár András Szakiskola gyakorlati oktatója, valamint Vidovszky István, a SkillsHungary kőműves szakértője is, aki zsűrizte az elkészült munkát.

A Baumit Kft. számára fontos a minőségi kivitelezés, mert prémium anyagaik így tudnak igazán érvényesülni. Ezért a jövőben is támogatni kívánják azokat a fiatal szakembereket, akiket az alapos, minőségi munka és a szakértelem jellemez.