Magyarország

Kékesy Péter szakmai díja

Építők Napja alkalmából alkalmazástechnikai vezetőnk oklevelet kapott. 

2017.06.06.

 A Nemzetgazdasági Minisztérium „Építők elismerő oklevelét” adományozta Kékesy Péternek, a Baumit alkalmazástechnikai vezetőjének, több mint egy évtizedes ágazati szakmai munkájáért.

A díjat kollégánk június 2-án az Építők Napja budapesti ünnepségén, a Vasas Szakszervezetek Székházában vette át Balogh László, pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkártól.

Az elismerő oklevelet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szignálta.

A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉVSZ) terjesztette fel Kékesy Pétert a kitüntetésre. A Baumit megalakulása óta aktív tagja a szakmai szervezetnek és a vállalat alkalmazástechnikai vezetőjének közreműködésével készültek el azok a homlokzati hőszigetelő rendszerekre vonatkozó a műszaki irányelvek, amelyeket az egész homlokzati hőszigetelő rendszerrel foglalkozó építőipari ágazat iránymutatónak tart.

Letölthető anyagok:

MÉVSZ Kivitelezési irányelv
MÉVSZ Műszaki irányelv

Kékesy Péter

1995-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán, majd tervezőirodában dolgozott építész-tervezőként. 2004 óta a Baumit alkalmazástechnikai vezetője.

Építők Napja – az építőipari ágazat ünnepe

Június első vasárnapján tartják az építőiparban dolgozó szakemberek tiszteletére az Építők Napját. A hagyomány 1897-ig nyúlik vissza, amikor az első magyar Építőmunkás kongresszust rendezték. Az elmúlt fél évszázadban ezen a napon részesítik elismerő oklevélben a szakma kiválóságait megyei rendezvényeken. A 2017-ben a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara által szervezett ünnepség védnöke Varga Mihály nemzetgazdasági, Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi, Dr. Pintér Sándor belügy, Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár volt.