Baumit

A jövő ötletei.

Sanova rendszer WTA minősítéssel

Ezek a rendszerek közepes vagy erős nedvesség- illetve sótartalmú falazatok külső és belső vakolatának felújítására alkalmasak.

A rendszert speciálisan a műemlék jellegű épületek értékmegóvására fejlesztették ki a WTA követelményeknek megfelelően

 Sanova rendszer WTA minősítéssel
 Sanova vakolatok

Sanova vakolatok

Olyan vakolatrendszerek, melyek elsősorban átlagos só- és nedvességterhelés esetén használatosak homlokzati- és beltéri vakolatok felújítására.

Speciálisan lábazatra kifejlesztett és homlokzati változata is létezik.

A sanova vakolatok kiegészítő termékei

A felújító vakolatok megfelelő tapadását és az alapfelület egyenletes nedvszívását biztosítják oly módon, hogy azok hatékonyságát (sóletkötés, páraáteresztés) nem befolyásolják, hanem elősegítik.

 A sanova vakolatok kiegészítő termékei

A felújító vakolatok működési elve

Magas légpórus-tartalmuknak köszönhetően segítik a falazatban lévő nedvesség elpárolgását miközben a káros sókat megkötik. Nem szüntetik meg tehát a falazat nedvesség-utánpótlását, csupán annak negatív következményeit.

 A felújító vakolatok működési elve

Baumit szolgáltatások

Konkrét épületek esetén a falazat só- és nedvességtartalmának meghatározása díjmentes Baumit szolgáltatás. Ennek alapján készítjük el a részletes felújítási javaslatot, a szükséges rétegrendek meghatározásával. Extrém magas nedvesség- vagy sóterhelés esetén elképzelhető, hogy a Baumit Sanova felújító vakolatok használata önmagában már nem oldja meg a problémát, ebben az esetben a falszerkezet utólagos vízszigetelésére mindenképpen szükség van.