Baumit

A jövő ötletei.

Baumacol Fugakalkulátor

A fugakalkulátor alkalmazás segít Önnek kiszámolni, hogy különböző csempeméretekhez és fugaszélességekhez hány kilógramm fúgázó anyagra lesz szüksége négyzetméterenként és a teljes felületre.

Baumacol Fugakalkulátor
Hidegburkolat ragasztás

Hidegburkolat ragasztás

Innováció, biztonság, partneri viszony és bizalom az építésben – ezek azok az értékek, amelyek mellett a Baumit elkötelezett. Ez tükröződik abban a széles termékválasztékban is, amit a Baumit több mint harminc országban ajánl partnereinek, kezdve a tökéletes hőszigetelést biztosító homlokzati rendszerektől, a vakolatokon keresztül egészen az aljzatképzésig. Az összes termék rendszerben bevizsgált, optimálisan összehangolt.

Építőipari szakértelmét kamatoztatva a Baumit a hidegburkolat-ragasztásban is időtálló megoldást kínál. Mind beltéri, mind kültéri munkák esetén alkalmazható a Baumacol termékcsalád, mely minden vonatkozásban megfelel a belsőépítészetben és a felújítások során támasztott magas szakmai követelményeknek.

A kerámiaburkolatok többnyire komoly értéket képviselnek. Ennek megfelelően kiemelkedő jelentősége van egy kiváló és megbízható hidegburkoló rendszernek. A professzionális csemperagasztók azonos mértékben garantálják a szilárdságot, rugalmasságot és tapadást.

Minőségi besorolás

A kerámiaburkolatok többnyire komoly értéket képviselnek. Ennek megfelelően kiemelkedő jelentősége van egy kiváló és megbízható hidegburkoló rendszernek. A professzionális csemperagasztók azonos mértékben garantálják a szilárdságot, rugalmasságot és tapadást. A kerámiacsempék és -lapok feldolgozására szolgáló vékonyágyas habarcsoknak ki kell elégíteniük bizonyos követelményeket. Az EN 12001, EN 12002 és EN 12004 európai szabványok pontosan meghatározzák ezeket a követelményeket: A C1 és C2 jelölések a tapadószilárdságra vonatkoznak.
A C1 osztályú cementbázisú ágyazóhabarcsnak legalább 0,5 N/mm2 értékkel kell rendelkeznie. A C2 osztályban lényegesen magasabb a követelmény, a tapadószilárdságnak legalább 1 N/mm2-nek kell lennie.

A jelölési rendszerben a "T" és "E" betűk a feldolgozási tulajdonságokra vonatkoznak: a "T" mint "tixotróp" a csökkentett lecsúszási hajlamra utal. Az "E" jelentése
"extended open time", és a nyújtott nyitott idejű cementtartalmú habarcsokat és diszperziós ragasztókat jelöli.

A kikeményedett, cementbázisú vékonyágyas habarcs alakváltozási képességét S-betű jelöli. S1-nél a követelmény legalább 2,5 mm-es behajlás.

Minőségi besorolás
Hidegburkolati  ragasztók

Hidegburkolati ragasztók

A megfelelő ragasztó

A kerámiaburkolatokat kiváló minőség, ellenállóképesség és hosszú élettartam jellemzi. A számtalan szín, minta és anyagfajta alapján a kreativitásnak semmi sem szab határt. Mindezt számításba kell venni a megfelelő ragasztó kiválasztásánál. Végül is a tartósságot és a szépséget hosszú évekre kell garantálni.

Aljzatkiegyenlítők

Kerámiaburkolatok lerakásához teljesen sima aljzatra van szükség, különben a csempék leválhatnak illetve a tapadás nem lesz megfelelő. Korábban a csempézéshez még viszonylag vastag habarcságyat alkalmaztak. Ma már azonban az aljzatot előzőleg vékonyágyas habarccsal kiegyenlítik.

Aljzatkiegyenlítők
Alapozók

Alapozók

Előkészítés és alapozás

Az új csempeburkolat elkészítése előtt az aljzatot elő kell készíteni: el kell távolítani a régi, zsíros padlóbevonatokat, a ragasztó-, habarcsmaradványokat és lehetőség szerint a festékmaradványokat is. A burkolás előtt tapasszal ki kell javítani a nagyobb repedéseket, fugákat és egyenetlenségeket. A tapadás javítása érdekében előzőleg minden aljzatot alapozni kell.

Vízszigetelő anyagok

Nedvesség elleni szigetelés

Nedves helyiségekben a fröccsenő víz közvetlen hatásának kitett padló- és falfelületeket megbízhatóan szigetelni kell. A Baumacol Proof egykomponensű anyag a felületek varrat- és fugamentes bevonásához. A Baumacol Protect teraszok, erkélyek és mindenfajta kültéri felület tökéletes szigetelésére használható.

Vízszigetelő anyagok
Fugázók

Fugázók

Zseniális fugázás

A fugáknak a kerámialapok közötti összeköttetésként különösen fontos funkciójuk van. Fontos látványelem, ugyanakkor védelmet és biztonságot nyújtanak.

A Baumit Baumacol PremiumFuge és Baumacol szilikon minőségi befejezése egy hidegburkolati munkának, esztétikus és tartós megoldást nyújtva a burkolatok hosszú élettartamának biztosításához.

A Baumit Baumacol PremiumFuge fugázóanyag 24 népszerű színárnyalatban érhető el, rugalmas, víz- és szennyeződéstaszító.

Felhasználás

Burkolás Baumacol-lal

Kerámiaburkolatokat csak szárazon szabad lerakni. Használja a burkolólap fajtájának megfelelő Baumacol ragasztóhabarcsot. Akár mázas vagy mázatlan finomkerámia lapokról, klinkerlapról, mozaikról, akár finomkőlapról van szó,
a Baumitnál minden anyaghoz megtalálja a megfelelő ragasztót és fugázóhabarcsot, amelyek sokféle trendszínben kaphatók!

Felhasználás