Baumit

A jövő ötletei.

A panelépületek felújítása Baumit Hőszigetelő Rendszerekkel

Energia- és költségmegtakarítás, kellemes lakóklíma

Talán ma már többeknek nem újdonság, hogy egy jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazásával energiát, és ezzel pénzt takarítunk meg, ill. védjük a környezetünket a kisebb energiafelhasználással és káros anyag kibocsátással. Azonban a homlokzati hőszigetelések alkalmazása ezen túlmenően egyéb jelentős előnyökkel is jár. Védjük az épület teherhordó szerkezetét az esetleges külső hatásokkal szemben, csökkentjük azt a hőingadozás intervallumot, amit a tartószerkezetnek el kell viselni. Elkerülhetjük a tartószerkezet külső oldalának fagypont alá hűlését, így is növelve épületeink élettartamát, javítva az épület hőtároló képességét. Megfelelően kialakított hőszigeteléssel elkerülhetjük a hőhidak és ezzel együtt a penészfoltok kialakulását. Javítjuk komfortérzetünket azáltal, hogy a hőszigetelt falazatnál csökken a fal és a helyiségek levegőjének hőmérséklete közötti különbség, mely kellemesebb hőérzetet biztosít.

 A panelépületek felújítása Baumit Hőszigetelő Rendszerekkel
 Miért pont Baumit?

Miért pont Baumit?

minőségi termékek
bevizsgált rendszerek (Európai Műszaki Engedély)
rendszergarancia
nemzetközi háttér
hazai gyártás (ISO 9001 szerint)
magas szintű termék támogatás

Ha már meghoztuk azt a fontos döntést, hogy szeretnénk az épület külső homlokzati falait hőszigetelni, akkor szembesülünk a következő kérdésekkel:

Milyen hőszigetelést válasszunk?
Mi a legmegfelelőbb számunkra?

A piac sokféle megoldást kínál, de melyek is a fő különbségek. A homlokzati hőszigetelő rendszereknek 2 különböző változata terjedt el: a polisztirolos, illetve az ásványgyapotos rendszer. Nyugat Európában egyéb anyagok is jellemzőek például a parafa, de Magyarországon ezen a két alapanyagon kívül más rendszer nem ért el jelentős piaci sikereket, elsősorban gazdaságossági okokból

 A polisztirolos rendszerek

A polisztirolos rendszerek

Elsődleges előnyük: a kedvező ár, az egyszerű, gyors kivitelezhetőség, az elterjedtség. Ez megmutatkozik egyrészt abban, hogy a kivitelezők is jellemzően ezeket a rendszereket ismerik, ezekkel dolgoznak a legnagyobb gyakorlattal, másrészt abban is, hogy a piacon a legnagyobb választék ebből a rendszerből van, mivel sok gyártó kizárólag polisztirol alapú hőszigetelő rendszereket forgalmaz.

Baumit Pro Homlokzati Hőszigetelő Rendszer

A Baumit Pro Homlokzati Hőszigetelő Rendszer a jól bevált sokak által használt hőszigetelő rendszer. Különösen kedvelt kedvező árfekvése miatt.

 Ásványgyapotos rendszerek

Ásványgyapotos rendszerek

Előnyük a kiváló, a levegővel közel azonos páraáteresztő képesség, a természetes alapanyag, a tűzállóság. A hátrányok között főleg a viszonylag magasabb ár említhető, ami az elsődleges oka a kisebb elterjedtségének; másrészt a valamivel nehézkesebb kivitelezhetőség. Ez részben a polisztirolnál nagyobb fajsúlyának, illetve annak köszönhető, hogy ezt az anyagot nem lehet síkba csiszolni, ezért az ásványgyapot felületén vastagabb tapaszolás szükséges, mint a polisztirolos rendszerek esetében.

Star Homlokzati Hőszigetelő Rendszer (Ásványi)

A Star Homlokzati Hőszigetelő Rendszer (Ásványi)t elsősorban természetes alapanyaga, jó páraáteresztő képessége, tűzállósága miatt alkalmazzák.

Baumit Színvilág a homlokzatképzésben

A Baumit színpaletták

A Baumit színpaletta (colours of more emotion – 200 szín) és az erős színtónusú ArtLine (30 szín) színpaletta lehetőséget nyújt a társasházak nagyobb felületének játékos kialakítására. Ezáltal egy-egy épületrészre, lépcsőházra fel lehet hívni a figyelmet, építészetileg dinamikusabbá tehető a homlokzat.

 Baumit Színvilág a homlokzatképzésben

A befejező rétegek választéka:

GranoporTop
 
Műgyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. A mechanikai és időjárási igénybevételekkel szemben ellenálló, könnyen felhordható. Alkalmazható bármilyen alapvakolaton és polisztirolos hőszigetelő rendszereken.

Struktúrák: K 1,5 mm; K 2 mm; K 3 mm; D 2 mm; D 3 mm
• 25 kg-os vödör, 16 vödör/raklap = 400 kg
 
SilikonTop
 
Emelt minőségű, szilikongyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Kiváló vízlepergető hatású, jó páraáteresztő és rugalmas. A Star EPS rendszer ideális vakolata.

Struktúrák: K 1,5 mm; K 2 mm; K 3 mm; D 2 mm; D 3 mm
• 25 kg-os vödör, 16 vödör/raklap = 400 kg
 
SilikatTop
 
Ásványi (kálivízüveg) kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Kiváló páraáteresztése és természetes összetevői miatt kifejezetten ajánlott a Star ásványi hőszigetelő rendszerre és a Sanova felújító vakolatokra.

Struktúrák: K 1,5 mm; K 2 mm; K 3 mm; D 2 mm; D 3 mm
• 25 kg-os vödör, 16 vödör/raklap = 400 kg
 
NanoporTop
 
Prémium minőségű, természetes módon öntisztuló, jó páraáteresztő és feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Alkalmazásával a homlokzati felületek hosszú ideig tiszták és újszerűek maradnak.

Struktúrák: K 1,5 mm; K 2 mm; K 3 mm
• 25 kg-os vödör, 16 vödör/raklap = 400 kg
 

cim