Baumit

A jövő ötletei.

Baumit Life

A megújult honlapon színek, trendek, struktúrák és hasznos alkalmazások.  2017.07.24.

A Baumit Life Európa egyik legszélesebb homlokzati vakolat és homlokzatfesték színválasztékát kínáló színrendszere. A magyar nyelvű baumitlife.com oldal szolgáltatásaival példaértékű színharmóniák összeállítását teszi lehetővé, egyedi lehetőséget teremtve a homlokzatok kialakításához. 

 

 

Minden, amit a színekről tudni érdemes

 

A színek csodás világát négy nézőpontból közelíti meg a baumitlife.com, és ezeket a kezdőoldal négy színes négyzete tagolja fejezetekre. 

 

A Színről színre fejezetben a paletta 9 alap árnyalatával ismerkedhetünk meg. Az egyes színcsoportok alatt megjelennek a hozzá tartozó árnyalatok, és kódjuk. Egy-egy színre kattintva eljutunk az adatait tartalmazó oldalra. Ezen az adatlapon szerepel, hogy a kiválasztott szín mivel harmonizál, milyen világosabb és sötétebb árnyalatai vannak. Megnézhetjük, hogy színünk hogyan mutat a különböző struktúrájú (szemcseméret és felhordási technika) vakolatokon, illetve milyen Baumit homlokzati festék vagy vakolat rendelhető az adott színben. 

 

A Színinspirációk fejezetben tanácsot kaphatunk arról, hogyan válasszuk ki házunk színeit. Megtudhatjuk, milyen érzést kelt egy-egy árnyalat, hol érdemes alkalmazni. Inspirációt nyerhetünk többek közt az elefántcsont, a tejeskávé, a lazac, a levendula mesés színeiből. A leírás alatt található árnyalatokra kattintva szintén eljuthatunk az adott szín adatlapjára. 

 

A Színtrendek fejezetben egy-egy építészeti stílushoz és egyben életérzéshez kapcsolódó színpaletta elevenedik meg. A baumitlife.com 12 Life trendet mutat be, melyek Silvia Cejpek építész, színtanácsadó munkái. Az egyes Life trendekhez tartozó paletták színeire kattintva megjelenik, hogy a szín mivel harmonizál és milyen árnyalatai vannak. Két mintaépületen is láthatjuk, hogyan mutat a kiválasztott szín. Megtudhatjuk, milyen típusú épületen ajánlott alkalmazni, és mely struktúrákon mutat szépen, illetve megismerhetjük azokat a homlokzati dekorációs elemeket (fa, fém, kő), amelyekkel kombinálható. A felsorolás végén szerepel, hogy melyik Baumit homlokzati festék vagy vakolat rendelhető az adott színben. 

 

Bizonyára a legérdekesebb fejezet a Színpszichológia. Ebben Axel Venn fejti ki mindennapinak nem mondható nézeteit a színekről. Venn professzor szakterülete a színtervezés, a szín észlelése és a trendvizsgálat. Axel Venn a baumitlife.com oldalon egy-egy hónaphoz egy színskálát rendel. Az első már megjelent hónap az április, amely a vörös-narancssárga palettáé. Ki gondolná, hányféle árnyalata van!

 

A Baumit felkérte Dr. Tari Gábort, a BME Rajzi és Formaismereti Tanszék, Színdinamika Szakmérnöki Műhelyének egyetemi docensét, hogy egészítse ki Axel Venn színnév és asszociációs listáját az ő praxisa során előforduló narancs-vörös-vöröses barna színárnyalat elnevezésekkel, melyekkel ebben a fejezetben ismerkedhetünk meg.
  

Eszközök egyéni és professzionális felhasználóknak.

A baumitlife.com oldal szolgáltatásokkal is segíti a színtervezéssel foglalkozó partnereit és a magánépíttetőket. 

 

A Színkódok és harmóniák menüpont alatt a kódszám beírásával megjelenik a szín adatlapja, és itt nyílik lehetőség arra, hogy más gyártók színeit is beazonosítsák a megfelelő Baumit színekre és termékekre. 

 

A Szín és struktúra kereső menüben 6 alap színtípus különböző árnyalataiból lehet választani. Itt látható, hogy az adott szín hogyan fog mutatni a hagyományos és a kreatív struktúrákon (CreativTop modellező vékonyvakolat esetében különböző a technikáknál). A szín teljes adatlapja a Színkódok és harmóniák menüpontból érhető el. 

 

Az Eszközök menüpontból tervezői programokba lehet beilleszteni a Baumit Life 888 árnyalatát (pl. ArchiCAD). Itt találhatóak a mobilos alkalmazások is (Android, iOs, Blackberry). 

 

A Termékek menüpontban szerepelnek árkategóriák szerint a Baumit homlokzatfestékei, homlokzati vakolatai, dizájntermékei, beltéri festékei, alapozói és kiegészítő termékei.

 

 

  

A megújult baumitlife.com oldal érdekes, hasznos, egyszerűen zseniális, győződjön meg róla Ön is!