Baumit

A jövő ötletei.
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image
1810 Európa egyik jelentős építőipari márkájának története 1810-ben egy mészégető kemencével kezdődött.
1911 A Wopfiger Stein und Kalkwerke vállalat cégbejegyzése. A vállalkozás két mészégető kemencéből és egy irodaépületből állt.
1920 Az első mechanikus kőtörő szerkezet üzembe helyezése. Előtte ezt kézi erővel végezték.
1939 Alois Schmid felvásárolta versenytársát a Wopfinger Stein und Kalkwerk céget.
1963 Az első Maerz háromaknás mészégető kemence üzembe állítása.
1969 A mindössze 26 éves Friedrich Schmid átvette a Wopfinger Stein- und Kalkwerke vezetését.
1970 Megkezdődött a szárazhabarcs-gyártás.
1972 A vödrös vékonyvakolat kifejlesztése.
1979 Hőszigetelő rendszer bevezetése.
1980 Friedrich Schmid felavatta a Wopfinger Cementüzemet.
1988 A Schmid Industrieholding és a Wietersdorfer Gruppe együttműködésének eredményeképpen minőségi termékek forgalmazása indul el Baumit márkanéven.
1989 Bad Ischlben megalakult a Baumit Baustoffe GmbH a w&p Baustoffe és a Wopfinger 50-50%-os részesedésével.
1990 A Schmid Industrie Holding (SIH) holding Magyarországon alakította meg első leányvállalatát, a Baumit Kft.-t - akkor még Wopfinger Spezi néven.
1991 A hazai Baumit vállalat neve Baumit Kft.-re változik.
1992 Megalakult a Baumit cseh vállalata.
1993 A Steirischen Montanwerke megvásárlásával már Ausztria minden régiójában gyártottak Baumit termékeket.
1994 Megalakult a Baumit romániai vállalata Bukarestben, illetve a szlovákiai leányvállalat Pozsonyban.
1995 A Baumit Kft. megvásárolja a Dorogi Mészmű Kft.-t.
1996 Megkezdődik a dorogi telephelyen a szárazvakolat-gyár építése.
1997 Megalakult a Baumit német vállalata Coswigban.
1997 A magyarországi Baumit ügyvezetőjének Georg Bursikot nevezték ki.
1997 Üzembe helyezik a dorogi szárazvakolat-gyárat.
1997 A dorogi mészkőbánya 1905-ben nyílt meg és 1997-ben került a Baumit tulajdonába.
1997 Pásztón 1997-ben épült fel a Baumit nedveskeverő üzeme. Jelenleg feldolgozásra kész, vödrös kiszerelésű színes vakolat, valamint feldolgozásra kész glettanyag előállítása történik itt.
1997 Az év májusában a Baumit az LB Knauf-fal közösen úttörő módon kidolgozta és írott formába öntötte a szárazhabarcsokra vonatkozó irányelveket, melynek alapját a hazai és az osztrák szabványok képezték.
1999 A Baumit kifejlesztette páraáteresztő hőszigetelő rendszerét, a Baumit open® klímahomlokzatot.
2002 Európa legnagyobb nedvesvakolat gyárának üzembe helyezésére kerül sor Wopfingban.
2003 A Schmid Industrie Holdings 100%-os tulajdonosa lett a németországi Bad Hindelangban működő Bayosan cégnek.
2003 A Baumit meghirdette az első Év Homlokzata pályázatot. A pályázat célja az, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták.
2004 Alsózsolcán nyitotta meg újabb vakolatgyárát a Baumit. A magyar piac mellett innen látja el termékeivel Szlovákia keleti területeit is.
2005 A Baumit bevezette a homlokzatképzés legújabb generációjaként a Baumit StarTrack ragasztótárcsát, mely ötvözi a magas minőséget a legújabb technológiával.
2006 A Baumit kifejlesztette a prémium minőségű, természetes módon öntisztuló, jó páraáteresztő tulajdonságokkal bíró NanoporTop vakolatot.
2007 Bevezetésre kerültek a Baumit Természetes Lakóklíma termékei, melyek természetes alapanyagokat kínálnak az egészséges és kellemes beltéri klímához.
2008 Az év elejétől Illy Gábort nevezték ki a Baumit Kft. ügyvezetőjének.
2008 A Baumit támogatási megállapodást írt alá Kovács Katalin, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakozóval. Hajrá Kati, drukkolunk!
2008 Negyedik alkalommal került kihirdetésre az Év Homlokzata pályázat, mellyen a Baumit a legszebb homlokzati kialakításokat tervező és kivitelező pályázókat díjazza.
2008 Az év nyarán tartotta Schmid Industrie Holding nagyszabású búcsúztató partyját, ahol Friedrich Schmid-nek köszönték meg az áldozatos sokévi munkáját. A konszern irányítását Robert Schmid - az alapító Alois Schmid unokája, Friedrich Schmid fia - vette át.
2008 A Baumit 2008 novembere óta működő visontai gyára a Mátrai Hőerőműhöz kapcsolódó ipari parkban található, ahol egy speciális gipsz kötőanyag előállítása folyik, mely számos termék alapanyagként szolgál (pl. Nivello Quattro, Alpha 2000).
2009 Elindult a Baumit Panel Programja, ami az induló, államilag támogatott panelfelújításokhoz kívánt szakmai segítséget nyújtani.
2009 Többek között a Baumit Kft. kezdeményezésére, új tagok belépésével reaktiválják a 2003-ban alakult Magyar Építőkémia- és Vakolatszövetséget, mely egy hiánypótló szakmai szervezet a homlokzati hőszigetelések, a hidegburkolatok és az ipari padlók területén.
2010 Elkezdődött a Baumit Baumacol hidegburkolási termékek gyártása és forgalmazása. Az évek alatt a ragasztók kibővültek a specialista termékekkel, így ma már minőségi hidegburkolási rendszerként van jelen a piacon.
2010 Több millió forintos támogatást adott a Baumit a telephelyeket ellátó mentőállomásoknak és a légimentő szolgálatnak Dorog, Gyöngyös, Pásztó és Miskolc részére, mentési eszközök vásárlására.
2010 A Baumit és a Tondach kezdeményezésére jött létre az Építőipari Szolidaritási Platform, melynek célja a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítése. A szakma összefogásaként több milliárd forint értékű termékkel sikerült támogatni az újjáépítést.
2010 A Millenárison várta a Baumit az Év Homlokzata gálára azokat az építészeket és kivitelezőket, akik épületeikkel neveztek a pályázatra.
2011 100 éves évfordulójához érkezett el a Baumit wopfingi ipartelepe Ausztriában.
2011 A Baumit kifejlesztette Európa egyik legszélesebb vakolatszín választékát, a Baumit Life-ot, mely 888 színt kínál.
2011 A Baumit elsők között csatlakozott a 2011-ben kiírt Várépítő pályázathoz, ahol gyermekintézmények és műemlékek felújítását támogatta. Valamint a NagyCsaládiHáz elnevezésű pályázatot is szponzorálta több építőipari céggel közös kezdeményezésben.
2011 Ebben az évben is újabb mentős támogatás a Baumittól. A kezdeményezés részeként támogatást kapott a dorogi, pásztói, miskolci és a gyöngyösi mentőállomás eszközállomány vásárlásra. A pásztói, gyöngyösi, csillaghegyi, aszódi és debreceni mentőállomások épületeinek felújításához is hozzájárult a Baumit.
2011 Bevezetésre került a Baumit Fino termékcsaládja, mely egyre népszerűbb a felújításokhoz használt beltéri glettanyagok körében.
2012 Megjelent a piacon a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolat, mely korlátlan tervezési lehetőséget és egyedi textúrákat kínál.
2012 Immáron 6. alkalommal került kihirdetésre az Év Homlokzata pályázat, melynek célja, hogy elismerje az értéket alkotó építészeket és kivitelezőket.
2013 Megalakult a francia Baumit vállalat (Chelles/Párizs).
2013 A Baumit társadalmi felelősség vállalásának részeként 2013-ban a Szent János-kúti kápolna felújítását támogatta termékekkel, rákdiagnosztikai eszközt adományozott az esztergomi Vaszary Lajos kórháznak, valamint támogatta Esztergom és Tát települések árvízi helyreállítási munkálatait.
2014 A Baumit Nanopor vakolat továbbfejlesztése fotokatalitikus öntisztuló hatással.
2014 Idén is megrendezésre került az építészek és kivitelezők elismerésére meghirdetett Év Homlokzata pályázat. Az ünnepélyes díjátadásra a budapesti Kongresszusi Központban került sor.
2014 A Baumit International meghirdette Life Challenge 66 nemzetközi pályázatát, melyen 6 kategóriában építészeknek osztanak díjakat.
2014 A dorogi mészkőbánya tulajdonosa, a Baumit Kft. a város önkormányzatával együttműködve pályázatot írt ki egy kőbányászati emlékmű tervezésére, a 110 éves dorogi kőbányászat emlékére. A pályázat első helyezettje Maurer-Klimes Attila terve volt. Az emlékhely mindenki által látogatható helyen, a Baumit bányája és központja előtti területen kerül átadásra 2015-ben.
2014 A Baumit dolgozói önkéntes munkájukkal és a vállalat segítségével felújították a dorogi Zrínyi Ilona óvoda mosdóját.
2015 A bányásznapi ünnepségek keretében a Baumit dorogi telephelye adott otthont a Bányász Szakestnek, ahol Illy Gábor ügyvezetőt tiszteletbeli bányásszá avatták.
2015 A 110 éves dorogi mészkőbányászat jubileumi évében, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) kezdeményezésére a Baumit Kft. az egy évvel korábban kiírt sikeres pályázat eredményeképpen megépítette a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyet. A mű számos magyar bányavállalat kőadományának felhasználásával készült el, így szimbolizálva az egész nemzet kőbányászatát, az ágazat ezeréves múltját és tiszteleg a kőbányászatban dolgozók előtt.
2016 Bevezetésre került a betonfelületek (erkélyek, lépcsők, pillérek) javítására szolgáló BetoSystem rendszer.
2016 Nyolcadik alkalommal osztották ki az Év Homlokzata díjakat a Várkert Bazárban.
2016 A Baumit, mint környezete és a társadalom iránt érzékeny vállalat, ebben az évben támogatást nyújtott a lábatlani református templom tornyának felújításához, valamint a balatoncsicsói Nivegy-ház belső felújításához Sanova felújító rendszerrel. Valamint dolgozói önkéntesség keretében a dorogi Eötvös Általános Iskola egyik mosdója újult meg.
2017 Ebben az évben is folytatódott a templom felújítások és a dolgozói önkéntes munkák sora: az Esztergomi szegényházi kápolna belső felújításához adományozott a Baumit termékeket, a Veszprém melletti Gyulafirátót református templomának belső felújításhoz szükséges valamennyi anyagot térítésmentesen biztosította, valamint egy újabb mosdó szépült meg a dorogi Eötvös Általános Iskolában.
2017 A Baumit márka és a nemzetközi Baumit vállalatok teljes egészében a Schmid Industrie Holding tulajdonába kerültek.
2017 Megújult Európa egyik legszélesebb homlokzati vakolat és homlokzatfesték színpalettáját bemutató honlapja, a baumitlife.com
2018 A Baumit Kft. éves árbevétele 2017-ben meghaladta a 20 milliárd Ft-ot.
2018 Hosszútávú stratégiája keretében a Baumit Kft. a dorogi telephelyét tovább fejleszti, melynek része a vakolatgyár nagyszabású bővítése.

Jövőképünk

„Arra törekszünk, hogy az emberek szép, egészséges környezetben és energiatakarékosan éljenek.”

A szép, egészséges környezet és az energiatudatos szemléletmód növeli az emberek életminőségét. A termékeinkből készült otthon falai védelmet nyújtanak a családnak, hogy tagjai kikapcsolódhassanak, feltöltődhessenek a mindennapok során.

Filozófia

Filozófia

„A minőség és a környezetvédelem a pillérei építményünknek, amely évtizedek óta szilárd alapokon áll, és ez következetesen minden Baumit gyárunkra vonatkozik.”

Vállalatvezetési alapelveinket az ökonómiai és ökológiai célokhoz igazítjuk. Az előrelátás és a fenntarthatóság jellemzi erőforrásaink felhasználását. Kiemelkedő feladatunk az energiafogyasztás és az emisszió minimalizálása, valamint a nyersanyag és üzemanyag felhasználás optimalizálása.

Minőség

„Az építőiparban a Baumit név egyet jelent a hozzáértéssel, a modern, kiváló minőségű termékekkel, dinamikus, innovatív vállalatokkal és jövőbe mutató marketing tevékenységgel.”
Friedrich Schmid és Dieter Kern, 1988

A minőségi termékek széles választéka, a megbízható szállítás és a neves márka által nyújtott előnyök garantálják kereskedelmi partnereinknek a biztos üzleti sikert és vásárlóik elégedettségét.

 Minőség
Innováció a jövő ötleteiért

Innováció a jövő ötleteiért

Kutatási és fejlesztési részlegünknek kiemelkedő szerepe van a vállalatnál. Ez az a hely, ahol a jövő ötleteit piacképes termékekké fejlesztik.

Felelősség

A gyártási folyamatok középpontjában mindig az áll, hogy átgondoltan használjuk fel azokat az erőforrásokat, amelyeket a természettől kapunk. A környezet védelme évtizedek óta a vállalat szilárd alapelve.

A Baumit legfőbb célja, hogy olyan új elképzeléseket és ötleteket valósítsunk meg, amelyekkel termékeink hozzájárulnak az emisszió és az energiafogyasztás csökkentéséhez. Erre kiváló példaként szolgálnak például a Baumit hőszigetelő rendszerek.

Energetikai jelentés 2017

 Felelősség
 Karrier  a Baumitnál

Karrier a Baumitnál

Fejlődő cégünkhöz, igényeink függvényében, keresünk munkájukat elkötelezetten végző, rugalmas munkatársakat, akik dinamikus csapatunkat erősítik. Az aktuális állásajánlat(ok) kiírása a lenti csatolt fájlban található(k). Jelentkezés esetén várjuk fényképes önéletrajzát és motivációs levelét mindig az adott kiírásban szereplő címre.

Baumit Kft.
HR 
2510 Dorog, Baumit út 1.
Levelezési cím: 2511 Dorog, Pf.: 132.
Tel.: +36 33 512 920
Fax: +36 33 512 950
hr@baumit.hu