Baumit

A jövő ötletei.

Alapozók

Az esztrichek, az aljzatkiegyenlítők és az ezek felületére kerülő burkolatragasztók egyenletes nedvszívását és megfelelő tapadását biztosító anyagok. Színezésüknek köszönhetően a felhordás egyenletessége munka közben ellenőrizhető.

 Alapozók

Hagyományos esztrichek

Cementkötésű aljzatképző anyagok, melyek megfelelően szilárd fogadófelületet képeznek a padlóburkolatok számára. Padlófűtés esetén is alkalmazhatók. Burkolatlanul, látszó felület képzésre nem alkalmasak.

 Hagyományos esztrichek
 Önterülő esztrichek

Önterülő esztrichek

Gipszes kötőanyagú, csak beltérben alkalmazható padlóaljzatok. Padlófűtés esetén is alkalmazhatók. Burkolatlanul, látszó felület képzésre nem alkalmasak. A hagyományos esztrichekhez képest bedolgozásuk gyorsabb és egyszerűbb.

Tartozékok és szerszámok

Az esztrichréteg helyes kialakításához szükséges kiegészítő termékek, melyek a szerkezet hosszú élettartamát biztosítják. Ilyenek pl. az elválasztó fólia, a küldönféle dilatációs profilok és peremszigettelő sávok.

Az esztrich bedolgozását, az anyag elterítését, egyengetését és felületi kialakítását szolgáló speciális szerszámok, melyek használata elengedhetetlen a megfelelő minőségű munkához.

 Tartozékok és szerszámok
 Esztrichfajták beépítési mód szerint

Esztrichfajták beépítési mód szerint

Megkülönböztetünk kötő- (amikor az esztrich az aljzattal közvetlen kapcsolatban van), csúszó- az aljzattól fóliával elváasztott és úsztatott (az esztrichréteg alatt lépésálló szigetelőanyag található) esztricheket.

 Az önterülő esztrich előnyei

Az önterülő esztrich előnyei

Teljes mértékben gépesíthető, bedolgozása nagyon gyors, a gipszes kötőanyag miatt nincs zsugorodása, jóval nagyobb felületek készíthetők dilatáció nélkül. Anyagszükséglete és minimális rétegvastagságai kisebbek.