Baumit

A jövő ötletei.

25 év rendszergarancia

A Baumit Kft. az általa forgalmazott open, Star EPS, Star Ásványi és Pro hőszigetelő rendszerekre – a mindenkor hatályos törvényekben, jogszabályokban és rendeletekben meghatározott kötelező szavatosság mellett 25 év rendszergaranciát is vállal a következők szerint:

Ez a rendszergarancia nemcsak a beépített termékek rendeltetésének, alapvető tulajdonságainak megtartását jelenti általános beépítési körülmények és a vonatkozó kivitelezési előírások betartása esetén, hanem a különféle rendszerelemek egymással történő összeférhetőségére, kifogástalan együttműködésére és a garanciális idő alatti megfelelőségére vonatkozik. A garanciavállalás nemcsak a Baumit Kft. által gyártott, hanem az általa forgalmazott rendszerelemekre is kiterjed.

 25 év rendszergarancia

open hőszigetelő rendszer

Kitűnő páraáteresztésének köszönhetően ideális választás bármilyen falazat utólagos hőszigetelésére. Új építések esetén a falban maradó építési nedvesség mielőbbi távozását hatékonyan segíti. Biztos védelmet jelent a falak penészesedése ellen.

 open hőszigetelő rendszer
 Star (EPS) hőszigetelő rendszer

Star (EPS) hőszigetelő rendszer

A Baumit Star EPS rendszer hatékonyságával és kitűnő mechanikai ellenállásával igazi úttörő megoldásnak számít a homlokzati hőszigetelések között.

Természetes és környezetbarát alkotóelemei miatt egyre népszerűbb megoldás.

Star (Ásványi) hőszigetelő rendszer

Kitűnő épületfizikai tulajdonságai (páraáteresztés, akusztika) mellett nem éghető, ezért nagyobb homlokzatokon tűzszakasz-határok képzésre is alkalmazható.

Természetes és környezetbarát alkotóelemei miatt egyre népszerűbb megoldás.

 Star (Ásványi) hőszigetelő rendszer
 Pro hőszigetelő rendszer

Pro hőszigetelő rendszer

Ideális megoldás épületek utólagos hőszigetelésére. Kiváló ár-érték arányával gazdaságos és költséghatékony megoldás, mely az elmúlt években már számtalanszor bizonyított.

Minőségét a Baumit több évtizedes tapasztalata garantálja. 

Ragasztótapaszok

A homlokzati hőszigetelő lemezek ragasztására és/vagy felületi erősítésére (üvegszövet-beágyazás) használt poralakú termékek.

A lemezek ragasztása mechanikai rögzítés (dübel, ragasztótárcsa) esetén is MINDIG szükséges!

 Ragasztótapaszok
 Hőszigetelő lemezek

Hőszigetelő lemezek

A bevonatréteggel ellátott (azaz vakolható) homlokzati hőszigetelő rendszerekhez alkalmazott hőszigetelő lemezek, melyeket közvetlenül az alapfelületre rögzítenek.

Mechanikai védelmüket a felületerősítés és a színezővakolatok együtt látják el.

Tartozékok

Kiegészítő termékek a homlokzati hőszigetelő rendszerekhez, melyek egyrészt a gyors és hatékony kivitelezést (pl. távtartó- vagy toldó elemek), másrészt a megfelelő tartósságot (pl. élvédők, indítósínek, dübelek) garantálják.

Baumit hőszigetelő rendszer tartozékai:
• Üvegszövetek
• Profilok és szegélyek
• Ragasztótárcsák
• Dübelek és fúrószárak

 Tartozékok
 Sötét színek alkalmazása

Sötét színek alkalmazása

A Baumit által használt gyártási technológiának köszönhetően, ma már a legsötétebb színek is felhordhatók hőszigetelő rendszerekre – az átlagosnál vastagabb vagy szálerősítéses tapaszréteg alkalmazásával.

Miért fontos a rendszer?

Ha a homlokzati hőszigetelést a hozzáférhető legolcsóbb (és sokszor legrosszabb minőségű) rendszerelemekből állítják össze, akkor az egyes alkotóelemek összeférhetősége és együttdolgozása nem biztosított és a hőszigetelő rendszerek teljesítménye, élettartama messze elmarad az elvárttól. Ebben az esetben mindenféle garanciális kötelezettség a kivitelezőt és a megrendelőt terheli, hiszen a gyártók a törvényben előírt minőségi garanciákat – nyilvánvaló módon – csak a teljes, bevizsgált rendszerre vállalnak.

 

Hol szigeteljünk?


A homlokzati hőszigetelések által nyújtott valamennyi előnyt akkor tudjuk kihasználni, ha az a falazat külső oldalára kerül. A szigetelés csak így lehet teljesen hőhídmentes, csak így védi a falszerkezetet és csak így biztosítja, hogy kihasználhassuk annak hőtároló képességét. A belső oldali hőszigetelés csak alapos tervezéssel, különleges szaktudást igénylő kivitelezéssel, jelentős többletköltségekkel és súlyos kompromisszumok vállalásával valósítható meg, ezért nem ajánlott.

 

A kivitelezés jelentősége


A gyártók által megadott kivitelezési előírások maradéktalan betartása nem csak a rendszer megfelelő élettartamát és esztétikus megjelenését garantálja. A kivitelezési hibák nagy része a hőszigetelés hatásfokát is drámaian csökkenthetik!

 

Tűzvédelmi kérdések

Sok esetben (főként többszintes épületek esetén) a hőszigetelő rendszerek beépítését és kötelezően alkalmazandó csomópontjait a gyártói utasításoknál magasabb rendű előírások (pl. az ÉMI által kiadott Építőipari Műszaki Engedély, vagy Nemzeti Műszaki Értékelés) és jogszabályok (pl. Országos Tűzvédelmi Szabályzat) szabályozzák. Amennyiben ezek beszerzésével vagy értelmezésével kapcsolatban kérdése merül fel, úgy kérjük hívja a BAUMIT-INFO vonalat vagy keresse területi képviselő kollégáinkat!