Baumit

A jövő ötletei.

Hogyan lehet a kevesebb több?

A Baumit megújult homlokzati vakolataival most több hozható ki egy vödörből!

A Baumit homlokzati vékonyvakolatai gyors és könnyen megvalósítható megoldást kínálnak az épületek homlokzatainak védelmére, azok egyedi arculatainak kialakításával. A Baumit vékonyvakolatok receptúrájának továbbfejlesztésével a már jól ismert magas minőség mellett olyan további előnyökkel is találkozhatunk, mint a termékek könnyebb kezelhetősége, kevesebb anyagszükséglete, jobb feldolgozhatósága és hosszabb élettartama.

 Hogyan lehet a kevesebb több?

Baumit innováció

Válasszon megbízható minőséget és használja a Baumit vékonyvakolatait! Valamennyi Baumit homlokzati vékonyvakolat már az új, továbbfejlesztett receptúrával érhető el, az alábbi termékelőnyöket kínálva:

1. Könnyebb kezelhetőség
Mivel a különböző típusú hátfájások a nehéz tárgyak nem megfelelő módon való emelésétől és cipelésétől alakulnak ki, különösen az építkezéseken, a Baumit csökkentette homlokzati vékonyvakolat termékeinek vödör súlyát 30 kilogrammról 25 kilogrammra.

2. Kevesebb anyagszükséglet
A Baumit vékonyvakolatok a legutóbbi termékfejlesztésnek köszönhetően hatékonyabban használhatóak fel. Bizonyos struktúráknál mostantól kisebb mennyiségre van szükség négyzetméterenként. Például a K2 struktúra esetén a korábban ajánlott 3,2 kg/m² anyagszükséglet 2,9 kg/m²-re, a K3 struktúra esetén 4,2 kg/m² –ről 3,9 kg/m²-re csökkent.

3. Jobb feldolgozhatóság
A Baumit egyik fő innovációs alapelve, hogy hatékonyabbá és könnyebbé tegye a kivitelezést. Ennek szellemében kerültek továbbfejlesztésre a Baumit homlokzati vékonyvakolatok receptúrái, melynek köszönhetően egy könnyebb és gyorsabb felhasználást eredményező, magasabb minőségű termékösszetétel született. Az új, továbbfejlesztett receptúrának köszönhetően a 25 kilogrammos vödör kiadóssága alig marad el a 30 kilogrammos vödörétől.

4. Hosszabb élettartam
Az épületek homlokzata amellett, hogy az esztétikus megjelenésért felel, egyúttal az épület védőpajzsaként is működik. Minél vastagabb ez a védelem, annál jobban óvja az épület homlokzatát a környezeti hatásoktól, mint a hőség vagy a csapadék. A nagyobb szemcseméretű struktúrák – a K2 es a K3 – vastagabb rétegben hordhatóak fel, és ezáltal hosszabb élettartamot biztosítanak a homlokzatnak.

Homlokzati vakolatok

A feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolatok nemcsak az épület mechanikai és időjárás elleni védelmét biztosítják hosszú távra, hanem döntő módon járulnak hozzá a homlokzati felület esztétikus megjelenéséhez.

 Homlokzati vakolatok
 Dekorvakolatok

Dekorvakolatok

Elsősorban dekorációs céllal alkalmazott, határozott, sötét és intenzív tónusú színű homlokzati vékonyvakolatok. Ma már a Baumit kínálatában található legsötétebb színek is felhordhatók hőszigetelő rendszerekre – a szokásostól némileg eltérő rétegrenddel.

Modellező vakolatok

A Baumit CreativTop modellező vakolatok speciális felhordási technikái lehetővé teszik olyan különleges struktúrájú felületek kialakítását, melyekre a hagyományos vödrös vakolatok már nem alkalmasak. A kialakítható lehetőségek számának csak a képzelet szab határt!

 Modellező vakolatok
 Homlokzati festékek

Homlokzati festékek

Valamennyi homlokzati vékonyvakolathoz rendelkezésre állnak a velük megegyező kötőanyagú és azonos színválasztékú homlokzatfestékek. Ezek a meglévő-, felújításra szoruló- vagy új homlokzati vakolatok átfestésére vagy javítására használhatók fel.

Dekor homlokzatfestékek

Elsősorban dekorációs céllal alkalmazott, sötét és intenzív tónusú, vagy különleges felületi megjelenésű (lazúr-, fém, csillám hatású) homlokzati festékek, melyeket nem csak homlokzatokon, hanem beltérben is egyre gyakrabban alkalmaznak.

 Dekor homlokzatfestékek
 Nemesvakolatok

Nemesvakolatok

A nemesvakolatok tradicionális, gyárilag előkevert színes homlokzati vakolatok, melyek valamennyi mész-cement és hőszigetelő alapvakolatra valamint minden felújító alapvakolatra felhordhatóak. Hőszigetelő rendszerekre azonban csak bizonyos fajtái kerülhetnek.

Alapozók és kiegészítő termékek

Olyan speciális anyagok, melyek a vékonyvakolatok alapfelületének megfelelő tapadását, egyenletes nedvszívását vagy a különleges körülmények (pl. a megengedettnél hidegebb időjárás) közti feldolgozhatóságot biztosítják.

 Alapozók és kiegészítő termékek

Különféle kötőanyagok

A homlokzati vékonyvakolatokat a Baumit Kft. különféle kötőanyagokkal gyártja. Valamennyi vakolat megfelel a rájuk vonatkozó szabványok előírásainak, a köztük lévő különbség elsősorban a speciális igénybevételekkel szembeni ellenállásban mutatkozik meg. A NanoporTop elsősorban öntisztuló hatásával, az openTop és a SilikatTop kitűnő páraáteresztésével, a SilikonTop rugalmasságával és vízlepergető hatásával, míg a GranoporTop a káros anyagokkal szembeni ellenállásával tűnik ki.

 

A kivitelezés és az időjárási körülmények

A homlokzati vakolatok és festékek feldolgozásánál nagyon fontos szerepe van az időjárási körülményeknek. A feldolgozáskor az alapfelület, az anyag vagy a levegő hőmérsékletének a gyártók által megadott határok között kell lennie. Ennél nagyobb hidegben az anyag kötése drasztikusan lelassulhat – akár le is állhat, nagy melegben pedig az anyag a kötéshez szükséges nedvességet még annak lezajlása előtt elveszíti, és a felület megég. Az eredmény mindkét esetben száraz, porló vagy foltos felület lesz.